SOSU/PAU

Intro 

På Sosu/Pau kommer du til at opleve glæden ved at arbejde med mennesker, og du mærker at du og din professionelle rolle som SOSU/pædagogisk assistent betyder en stor forskel i andre menneskers liv og hverdag.

billede3.jpg billede3.jpg billede3.jpg

Uddybning

Sosu/Pau er for dig, der kan lide at arbejde med mennesker. Hver uge er vi ude af huset for at besøge daginstitutioner, SFO’er og plejehjem, hvis de da ikke i stedet besøger os. Så vi har meget menneskekontakt i løbet af dagen, og vi er til stede med hele vores opmærksomhed, når vi hygger om, snakker eller går ture med de ældre plejehjemsbeboere eller livlige børnehavebørn. Vi planlægger og udfører også selv aktiviteter, som er tilpasset målgruppens funktionsniveau og muligheder. Her vil du opleve glæden ved at glæde og give omsorg til andre.

Vi lærer om psykologi, pædagogik og kommunikation, som er vigtige færdigheder i arbejdet med andre mennesker. Derudover arbejder vi med leg og bevægelse samt arbejdsmetoder indenfor ældrepleje, som er god erfaring at have med, hvis du overvejer at tage en uddannelse enten indenfor Sosu-området, eller som pædagog. Værkstedet står også for en del af rengøringen på skolen, hvor vi lærer om korrekt brug af rengøringsmidler og udstyr, og har mulighed for at tage hygiejnebevis.

Værkstedet Sosu/Pau er for dig, der overvejer en uddannelse inden for social og sundhed, f.eks. på en erhvervsskole, eller som pædagog. Du behøver ikke at have erfaring på forhånd, bare du er glad for at omgås mennesker og har god fornemmelse for andres livssituationer og levevilkår. Så vil du opleve, at du også selv udvikler dig i omgangen med andre mennesker og dine værkstedskammerater.

Eksempler på uddannelsesmuligheder i fremtiden:

Social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent, Serviceassistent