Køkken

Intro 

På værkstedet Køkken står vi hver dag for maden til alle skolens elever og medarbejdere. Du får derfor hurtigt erfaring med madlavning, samtidig med, at du lærer en masse om råvarer, tilberedning og tilsmagning.

rsz_køkken1 rsz_køkken2 rsz_køkken3

Uddybning 
Få smag for madlavning til store selskaber på skolens køkken-værksted, som hver dag sørger for lækker mad til skolens elever, medarbejdere og gæster. Her gælder det om at holde hovedet koldt, selvom det brænder på, for der kan til tider være højt tempo og mange opgaver, der skal spille. Samarbejde og kommunikation er derfor vigtige redskaber i et køkken på samme måde som knive og skeer.
Vi lærer om ernæring og tilberedningsformer, økologi, sammensætning af menú og forskellige madkulturer. Vi følger ikke altid opskrifter, men smager på maden og anvender vores viden om de fem grundsmage surt, sødt, salt, bitter og umami, så smagen bliver fuldendt. Her mærker du også, hvad gode råvarer og den rette sammensætning gør for smag og velvære. Vi lærer hvilke råvarer, der er i sæson, så de er friske og har den bedste smag når vi bruger dem i vores madlavning.
Vi går meget op i, at intet mad går til spilde, og sylter og fermenterer derfor en del råvarer, så vi så vidt muligt ikke smider noget ud. Dette prioriterer vi meget højt.

Værkstedet Køkken er for dig, der kan lide at lave mad, og måske overvejer en uddannelse inden for området, f.eks. en erhvervsuddannelse som gastronom eller ernæringsassistent. Du behøver ikke have nogle særlige færdigheder på forhånd, bare du er klar til at gå til opgaven.

Eksempler på uddannelsesmuligheder i fremtiden:

Kok, tjener, ernæringsassistent, bager, konditor, cater, køkkenmedhjælper