Butik og Design

Intro

I Butik/Design lærer du at arbejde i en butik – lige fra produktion og indkøb af varer til kundeekspedition og indretning af butik. Skolens har sin egen butik i Søndersø med designværksted på 1. salen.

rsz_butik3 rsz_img_6807 rsz_butik1

Uddybning

På værkstedet Butik/Design styrer vi alle processerne i skolens egen butik Vila Viola, der sælger delikatesser, tøj og brugskunst, og derudover fungerer som pakkeudlevering for Post Nord, DAO og Bring. Vi udvælger og bestiller varer hjem, udregner priser og sætter varerne pænt op, så de præsenteres flot for vores kunder. Måske tager vi også modelbilleder til Vila Violas facebookside, hvor vi poserer i tøjet. Du får erfaring med kundeservice, kassebetjening og Visual merchandise – altså indretning af butikken og præsentation af produkterne, og du er selv med til at sætte dit præg på butikken.

Udover de indkøbte varer, producerer vi også selv en del af butikkens sortiment i form af lækkert kunsthåndværk, brugsvare, tøj og tekstiler. Når vi udvælger og designer, søger vi inspiration ude i verden og udvikler i fællesskab idéer til, hvad butikkens målgruppe kan tænke sig at ville købe, og hvad vi selv har interesse i at lave. Fx hækler vi karklude og barnevogns-kæder, syr tøj og maler skilte med citater. Vi deltager også i messer.

Butik/Design er for dig, der gerne vil arbejde indenfor butik/handel, service og design, f.eks. ved at læse videre på erhvervsskolen eller få et arbejde i en butik. Du behøver ingen erfaring, men du skal have lyst til at lære, hvordan man arbejder i en butik.

Eksempler på uddannelsesmuligheder i fremtiden:

Salgsassistent, Handelsassistent eller dekoratør